Paras tapa valita hevoslato

Hevosesi pitäminen väärässä navetassa voi heikentää ratsastustavoitteitasi. Ympäristöllä, jossa pidät hevostasi, on usein vaikutusta eläimen terveyteen ja hyvinvointiin. Lisäksi saman valmentajan pitkäaikainen käyttö voi luoda hevoselle yksitoikkoisuuden ja tylsyyden tunteen.
Jos siis haluat kasvattaa hevostasi ja parantaa sen suorituskykyä, on ehkä aika harkita navetan vaihtoa ja uuden valmentajan palkkaamista. On tärkeää valita navetta, jossa on oikeat ihmiset, jotka vastaavat persoonallisuuttasi, sosiaalisia kiinnostuksen kohteitasi ja ratsastustasi.

1. Palvelut

Hevoskiinteistön suunnittelu voi edistää hevosesi hyvinvointia. Suunnittelu liittyy luonnonvalon laatuun, paranemiskorkeuteen, ilmanvaihtoon ja kykyyn ylläpitää lämpöä talvella. Yleisimmät tilat ovat sisällä, ulkona, polkuja ja metsästyskenttiä. Maantieteellisestä sijainnista riippuen suositellaan katettua areenaa tai sisätilaa.
Lisäksi navetan tulee olla mukava ja puhdas. Potta tai kylpyhuone voi auttaa pitämään navetan siistinä. Puhdas, huippuluokan navetta, joka on täydellisesti hoidettu, ei kuitenkaan riitä. Hoidon laatu ja tunnelma ovat ensiarvoisen tärkeitä.

2. Ruokintaohjelmat

Heinän ja viljan valinnat vaikuttavat eri tavalla hevosen yleiseen asenteeseen, kuntoon ja suorituskykyyn. Siksi on tärkeää arvioida hevosesi ruokintaohjelma sen sijaan, että luottaisit valmentajaasi, navetan johtajaan ja/tai navetan omistajaan valitessaan hevosen ravinnon. On tärkeää tietää, pärjääkö hevosesi hyvin nurmiheinällä.
Yhtä tärkeää on tietää, minkä tyyppisillä jyvillä hevosesi pärjää parhaiten. Ennen kuin siirrät hevosesi navettaan, on tärkeää tietää, mitä se tällä hetkellä syö. Lisäksi selvitä hevosen paino, kestävyys, energiatasot sekä nykyinen ja tuleva työkuormitus.

3. Säännöt

On suositeltavaa ottaa huomioon navetan säännöt ennen valintaa. Ladot, joissa on liikaa sääntöjä, voivat rajoittaa vapauttasi, ja tärkeiden päätösten tekeminen on erittäin vaikeaa. Siksi on suositeltavaa harkita kaikkia sääntöjä ennen sopimuksen allekirjoittamista. Jotkut ladot voivat näyttää siltä, ​​​​että niillä ei olisi kirjoitettuja sääntöjä. Siksi on suositeltavaa selvittää kouluttajalta, navetan omistajalta tai navetan johtajalta, onko olemassa sääntöjä.

Benedict Koen