3 haitallista kaasua ja epäpuhtautta, joita voi olla kotonasi

Et koskaan tiedä, mitä kodin ilmassa on, ja siksi saatat hengittää haitallisia kaasuja ja epäpuhtauksia tietämättäsi. Riippumatta siitä, missä asut, on aina hyvä päätös tehdä ilmanlaadun testaus kotonasi sen määrittämiseksi, oletko tietämättäsi alttiina saasteille ja haitallisille kaasuille; kannattaa ehdottomasti olla valppaana! Tässä on kolme kaasua ja epäpuhtautta, joita löytyy yleisesti kodeista ja joista monet kodinomistajat eivät ole tietoisia.

Hiilimonoksidi

Hiilimonoksidi on vaarallinen, hajuton ja väritön kaasu. Se syntyy polttoaineen epätäydellisestä palamisesta. Hiilimonoksidi voi päästä keuhkoihin ja vaikuttaa hapen kulkeutumiseen kehossa ilman käyttäjän huomaamista. Pitkäaikainen altistuminen hiilimonoksidille voi johtaa kuolemaan tai muihin haitallisiin terveysongelmiin. Tämä voidaan tehdä käyttämällä häkäilmaisinta ja ilmaisin antaa hälytyksen havaitessaan vaarallisia häkätasoja.

Radon

Radon on hajuton ja väritön kaasu, joka vapautuu maaperästä. Asunnonomistajat eivät voi haistaa kaasua sen edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi. Tämä kaasu voi päästä koteihin kellarissa olevien halkeamien kautta tai lattialautojen ja viemärijärjestelmien kautta. Radonin uskotaan olevan pääasiallinen keuhkosyövän aiheuttaja, ja on elintärkeää milloin tahansa suorittaa ilmanlaadun testaus sen esiintymisen merkkien varalta. Radonia voidaan testata radontestisarjalla, ja asunnonomistajien tulee suorittaa testi pitääkseen perheenjäsenensä turvassa ja terveinä.

Biologiset epäpuhtaudet

Esimerkkejä biologisista saasteista ovat virukset, siitepöly, home ja bakteerit. Home on helposti havaittavissa eikä sen havaitsemiseen tarvita erikoislaitteita. Epäpuhtauksia, kuten bakteereita ja siitepölyä, on kuitenkin vaikea havaita paljaalla silmällä. Nämä epäpuhtaudet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita tietyillä henkilöillä ja saada heidät sairastumaan.

Benedict Koen